VELKOMMEN TIL WEBINARET:
Hva betyr Åpenhetsloven for norsk tekstilnæring? med Etisk Handel Norge
Åpenhetsloven pålegger rundt 9000 norske virksomheter å utføre og årlig redegjøre for sitt arbeid med aktsomhetsvurderinger. For norske mote- og tekstilvirksomheter, som kjennetegnes av komplekse, globale leverandørkjeder, kan dette være et utfordrende arbeid. Første redegjørelsesfrist er allerede 30. juni i år, men hva skal man egentlig redegjøre for? Og hva er god praksis innen aktsomhetsvurderinger og ansvarlig forretningspraksis?
I dette webinaret får du en kjapp innføring i åpenhetsloven og hvordan din bedrift kan jobbe for å overholde disse kravene. Vi forklarer hva åpenhetsloven betyr for norske selskaper, aktsomhetsvurderings-metodikkens 6 steg gjennomgås og eksempler på god rapportering fra medlemmer av Etisk handel Norge presenteres. Vi vil også presentere en handlingsplan (mal) for arbeidet med aktsomhetsvurderinger i virksomheten, som vil bli gjort tilgjengelig for deltakere etter webinaret.
PROGRAM
Hva er åpenhetsloven?
Gjennomføring og rapportering på aktsomhetsvurderinger
Q&A
Åpenhetsloven har et todelt formål om både å sikre forbrukere, organisasjoner, fagforeninger og andre tilgang til informasjon om grunnleggende menneskerettigheter og arbeidsforhold i virksomheter og i leverandørkjeder, samt å bidra til å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid. Loven legger opp til at selskaper må ta et større ansvar for å sikre anstendige arbeidsvilkår i sin leverandørkjede gjennom å foreta aktsomhetsvurderinger og rapportere på dem.
Etisk handel Norge var representert i Etikkinformasjonsutvalget ved daglig leder Heidi Furustøl og har bidratt til utvalgets rapport og utformingen av selve lovforslaget. I over 20 år har vi bistått hundretalls norske bedrifter med gjennomføring av aktsomhetsvurderinger, og vi er glade for at Åpenhetsloven nå er iverksatt.
Presentasjon ved:
Marthe Kielland Røssaak, Etisk handel Norge. Seniorrådgiver, leder av Etisk handel Norges tekstilteam og prosjektleder (Bangladesh).
Kaja Elise Gresko, Etisk handel Norge. Seniorrådgiver og prosjektleder (Sør-Afrika).
Webinaret er kun for medlemmer og partnere av NF&TA
Er du medlem eller partner og ikke har mottatt invitasjon? Ta kontakt med benedicte@nfta.no